مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب حسینیه آصفی؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان
امتیاز کاربران 5.0

تولیدگر متن

علی بهاری هستم. از تاریخ 25 اردیبهشت 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 520 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
حسینیه آصفی؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 05 دی 01

حسینیه آصفی:

تحفه هند
(گزیده خاطرات سفر به هندوستان - شهریور 97)

چرخی در لکنهو

وقتی به جلسه سید کلب الجواد رسیدیم، روضه تمام شده بود و سر سفره صبحانه نشسته بودند. سفره‌ای مفصل که از چند نوع شیرینی و موز و سیب و ... تشکیل شده بود. نوشیدنی‌ها هم متنوع بود. در دهلی با شیرچای آشنا شده بودیم که ترکیب شیر و چای جوشانده است و به خلاف تصور ما بسیار خوشمزه. در لکنهو هم با نوشیدنی دیگری آشنا شدیم به نام چای کشمیری که صورتی است و طعم بسیار خوبی دارد. سر سفره، محیط مناسبی برای گفتگو نبود و سید هم عجله داشت. به همین خاطر بنا شد شب بعد از نماز مغرب و عشاء دوباره پیش سید جواد برویم و البته قبلش می‌خواستیم حسینیه آصفی را از نزدیک ببینیم؛ بزرگ‌ترین حسینیه جهان که به دست یک ایرانی بنا شده است. شنیده بودیم مراسم مفصلی در آنجا برگزار می‌شود و به همین خاطر ترجیح دادیم از نزدیک ببینیم. نزدیک بود اما چون بلد نبودیم ریکشا گرفتیم و در کمتر از 10 دقیقه رسیدیم.

حسینیه، بسیار بزرگ و باشکوه بود. جمعیت لحظه به لحظه اضافه می‌شد. جالب اینجاست که میان زنان و مردان پرده‌ای نبود و حتی در برخی قسمت‌ها کنار هم نشسته بودند. طبیعتا با خود می‌گویید احتمالا مردم‌شان روشن‌فکر یا نواندیش‌اند که چنین زیستی دارند! البته که این گونه نیست و شیعیان آن جا از نظر اعتقادی جزء سنتی‌ترین مسلمانان جهان محسوب می‌شوند. مثلا 90 درصد بانوان‌شان، پوشیه می‌زنند یا در مراسم‌های عزاداری بسیار نمادگرا هستند و حرمت عجیب و غریبی برای علم و کتل و حتی اسب تعزیه‌ای امام حسین قائلند. (تفصیل این مطلب را ان شاء الله خواهم آورد.)

سخنران حسینیه، از برادران اهل سنت بود. سید قمر حسن طلبه هندی که از ما میزبانی می‌کرد گفت: «ما عمدا سخنران سنی دعوت کرده‌ایم. چون شیعیان در هر صورت می‌آیند اما وجود سخنران سنی باعث شده اهل سنت هم جذب بشوند» انصافا استراتژی فوق العاده‌ای بود. سید می‌گفت نه تنها سنی‌ها در مراسم شرکت می‌کنند و حتی پا به پای شیعیان نعره حیدری می‌کشند - این مفهوم را توضیح خواهم داد - بلکه حتی در میان جمعیت، هندو هم یافت می‌شود!


نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما