فضیلت و مصیبت:
تحفه هند
(گزیده خاطرات سفر به هندوستان - شهریور 97)
بنی فاطمه در لکنهو!
آن روز بنا شد یکی از دوستان خوشصدای گروه (آقای پاکنژاد) در حسینیه آصفی لکنهو – بزرگترین حسینیه جهان که به دست یک ایرانی ساخته شده است - مداحی کند. این حسینیه خودش یکی از عجایب است. در سراسر سالن بزرگش، ستونی کار نشده است و واقعا نبوغ معمار ایرانیاش را میرساند. در ابتدای در ورودی حسینیه آصفی چند عکس بزرگ از رهبر انقلاب، آیت الله سیستانی، امام خمینی، سید حسن نصرالله و برخی دیگر از شخصیتهای شیعه از جمله خود سید کلب الجواد توجهمان را جلب کرد. وارد جلسه شدیم و پای سخنرانی خطیب پرشور نشستیم. مثل دیروز با فریاد سخنرانی میکرد و مردم هم با فریادهای «نعره حیدری» و «یاعلی» محتوای کلامش را تایید میکردند. در گفتگوی خصوصی که با این سخنران محترم داشتیم به ما گفت من شیعهام و برای جذب اهل سنت تقیه میکنم!
جالب توجه است که آن جا منبرهایشان را به دو بخش فضیلت و مصیبت تقسیم میکنند. یعنی نیمه اول را فضیلت میگویند و سپس مصیبت میخوانند. چه این که مصیبت بعد از شنیدن فضیلت مورد توجه بیشتری قرار میگیرد.
پس از سخنرانی، نوبت به نوحهخوانی دوستمان رسید. با توجه به این که در هندوستان معمولا آواهای زیبای مداحان ما وجود ندارد، مداحیاش بسیار مورد توجه قرار گرفت. مردم واقعا حظ بردند و این را میشد از واکنشهایشان بعد از مراسم به روشنی دید: از عکس با مداح محترم بگیرید تا احترام فوق العاده و تعارفهای پی در پی! البته اینها همه ماجرا نبود. به خاطر شباهت چهرهاش با سید مجید بنی فاطمه، او را با سید اشتباه گرفتند و همین باعث احترام بیشتر شد!
شب تاسوعا با بدل سید مجید! تصمیم گرفتیم به بیرون برویم و عزاداری مردم را از نزدیک ببینیم. یکی از جوانان مراسم ظهر، سید مجید را دید و شناخت. به زور به ما سیب و نوشیدنی داد که البته آقای پاکنژاد گفت: «چون این رو به عنوان بنی فاطمه به من دادن شبههناکه و من لب نمیزنم» من هم سهم خود و ایشان را به چند کودک بانمک هندی بخشیدم. علی برکة الله!
مطالب مرتبط
تعامل با گدایان(لکنهو2)؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان تکدی گری(لکنهو 3)؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان استقرار در لکنهو؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان مارمولک ایرانی؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان حسینیه آصفی؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان تحفه هند(افراطی گری)؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان تحفه هند (عزادرای)؛ دخاطرات سفر تبلیغی به هندوستان تحفه هند(مدارای مردمی)؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان تحفه هند(بازگشت به وطن 1)؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان تحفه هند(بازگشت به وطن 2)؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان ایستگاه قطار(لکنهو1)؛ خاطرات سفر تبلیغی به هندوستان